Matematik

Matematik hjælp: Den samlede gæld i landbruget fra 2001-2009 kan beskrives ved f

25. februar 2014 af aee4bd941f8b4d9e39210c06c44fcb71 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg er i tivl om hvordan følgende opgave skal løses:

- Det skal lige siges at den skal løses uden hjælpemidler. 

Opgaven: 

Det samlede gæld i landbruget fra 2001-2009 kan beskrives ved f.

Figuren viser grafen for f. 

Benyt figuren til at bestemmes f(6) & f'(6). 

Forklar hvad disse fortæller om den samlede gæld i landbruget. 

- Figuren er vedhæftet. 

Tak for hjælpen på forhånd. 

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2014 af PeterValberg

f(6) bestemmes ved at tegne en lodret linje gennem x=6 og projicere
skæringspunktet mellem denne linje og den viste graf på y-aksen

f'(6) bestemmes ved at tegne en tangent til grafen i punktet (6,f(6)) og
aflæse to punkter på denne tangent. Ved hjælp af disse to punkter bestemmes
hældningskoefficienten a til tangenten, denne værdi er lig med f'(6)  

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
25. februar 2014 af aee4bd941f8b4d9e39210c06c44fcb71 (Slettet)

@pvm mange tak for det hurtige svar. Jeg har dog lige nogle spørgsmål:.

Har aflæst y-værdien til punktet x = 6. Det fik jeg til 290. Er dette så bare svaret på hvad f(6) er? Aktså at f(6) = 290? Eller skal jeg udregne en funktion udfra punktet P(6,290)? Hvis ja, er dette så en eksponentielfunktion eller lineær?, har svært ved at vurdere det.

Mange tak for hjælpen.

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. februar 2014 af PeterValberg

ja, f(6) = 290  lyder rimeligt :-)
det er svaret på det spørgsmål.

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Matematik hjælp: Den samlede gæld i landbruget fra 2001-2009 kan beskrives ved f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.