Matematik

Hjælp til trigonometri!

23. november 2005 af Miss La Di Da (Slettet)
Hej!

Jeg har problmer med en opg., fordi jeg får et dumt resultalt! Så håber I kan hjælpe mig.

Opg.: En trekant har siderne: A,B og O, hvor den rette vinkel er B. Vi kender afstanden fra OB= 6370 km, og OA= 3670,002 km. Beregn vinkel A.
Jeg får det til: 89,99 grader.. det kan da ikke passe, når vinkelsummen i en trekant skal være 180!?

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2005 af Malfoy (Slettet)

der er en ting jeg ikke forstå hvad har km med vinkelsummen at gøre?

Jeg tror du skal brug sinusrelationerne ;)

Malfoy


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. november 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
Hvilke beregninger har du lavet, som gør at du kommer frem til ovenstående vinkel?

Svar #3
23. november 2005 af Miss La Di Da (Slettet)

Det er nok fordi jeg har forenklet det! Men det går simpelthen ud på, at jeg har en trekant, og den hosliggende side til O (afs OB)= 6370, mens hypotenusen er(afs AO)= 6370,002. Så for at jeg ka finde vinkel A, beregner jeg først afs: AB = 5. Så siger jeg: COS(A)= 5/ 6370= 89,99 grader. Men detlyder ulogisk, for det er som om jeg har to rette vinkler??!

P.S: Km, fordi det er en afs. på havet..

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. november 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

Jamen afstanden OB er jo også næsten lig med afstanden OA, så hvorfor mener du at det er galt? OA og OB er jo praktisk talt parallelle.

Svar #5
23. november 2005 af Miss La Di Da (Slettet)

Det er jo en trekant, så jeg forstår stadigvæk ikke, hvordan det kan la´sig gøre?? Vinkel A= 89,99, B= 90, det giver allerede 180, så hva blir vinkel C, når de to andre er 90??

Brugbart svar (0)

Svar #6
23. november 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

Altså nu må du lige stoppe;

89,99 + 90 = 179,99 != 180

Svar #7
23. november 2005 af Miss La Di Da (Slettet)

Jeg tror jeg er ved at være der, men er vinkel C så 0,1!!!?

Brugbart svar (0)

Svar #8
23. november 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

#7:
Nej, den er 0,01 grader, hvilket jo giver god mening, da de to linjer som sagt næsten er parallelle.

Svar #9
23. november 2005 af Miss La Di Da (Slettet)

Ok, tak for hjælpen og din tåldmodighed! :) Håber på din hjælp en anden gang.




Brugbart svar (0)

Svar #10
23. november 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

#9:
Velbekomme.

Skriv et svar til: Hjælp til trigonometri!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.