Matematik

Har virkelig svært ved det her-

26. februar 2014 af HFNU (Slettet) - Niveau: C-niveau

Antallet af enlige mænd uden børn i Danmark var 532 742 i 1995, mens det var 542 383 i 1999. Det antages at udviklingen i antallet af enlige mænd uden børn vokser lineært 1995-1999.

Bestem forskriften for en lineær funktion der beskriver udviklingen hvor x er antal år efter 1995.

hvordan kan man gøre det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Bestem forskriften for den rette linie gennem de to punkter

(0 , 532742)      og      (4 , 542383)


Svar #2
26. februar 2014 af HFNU (Slettet)

Sa jeg skal altså lave et koordinatsystem?jeg tror ikke jeg forstår det

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du skal bestemme den lineære forskrift y = ax + b , der går gennem de to punkter i #1.


Svar #4
26. februar 2014 af HFNU (Slettet)

Kan jeg godt bruge formlerne til at finde a og b?

Brugbart svar (0)

Svar #5
26. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, hvis det drejer sig om formlerne for at finde a og b ud fra to punkter.


Svar #6
26. februar 2014 af HFNU (Slettet)

Ja det tror jeg det er : a=y2-y1: x2-x1 . Jeg kan ikke forstå hvordan du får de to punkter dog udfra tallene i teksten.

Brugbart svar (0)

Svar #7
26. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Læs opgavens tekst. x skal være antal år efter 1995, mens y er antallet af enlige mænd uden børn.


Svar #8
26. februar 2014 af HFNU (Slettet)

Jeg har sagt 0-532742: 4-542383? Korrekt

Brugbart svar (0)

Svar #9
26. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Nej, det er ikke korrekt.


Svar #10
26. februar 2014 af HFNU (Slettet)

Ok jeg har læst opgaven igen nu..jeg ved det stadig ikke. Skal man regne med 4 ... Der er gået 4 år

Brugbart svar (0)

Svar #11
26. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#10

Ja, det er jo derfor at x1 = 0 og x2 = 4 .


Svar #12
26. februar 2014 af HFNU (Slettet)

Kom til at lave en fejl der jeg skrev det første tal..det er 532745 jeg har skrevet 2 til sidst. Men er det så 532745-542383:4-0? Er det rigtigt

Brugbart svar (0)

Svar #13
26. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#12

Nej, det er heller ikke rigtigt. Du skal have parenteser omkring tæller og nævner, men du skal også skrive tallene i den rigtige rækkefølge.


Svar #14
26. februar 2014 af HFNU (Slettet)

Jeg tror jeg er forvirret over rækkefølgen nu

Svar #15
26. februar 2014 af HFNU (Slettet)

Jeg prøver at læse det hele igennem igen

Svar #16
26. februar 2014 af HFNU (Slettet)

Er det rigtigt at a= 2409,5? Jeg har byttet om på de to tal i tælleren fra før og sat parentes rundt om tæller og nævner

Svar #17
26. februar 2014 af HFNU (Slettet)

Skal jeg så også bruge b formlen til at finde b?

Brugbart svar (0)

Svar #18
26. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#17

Ja, for at finde b skal man bruge formlen for b.


Svar #19
26. februar 2014 af HFNU (Slettet)

Super:) det andet er rigtigt nu ikke:)?

Brugbart svar (0)

Svar #20
26. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#19

Det er tilnærmelsesvis rigtigt, men ikke helt.


Forrige 1 2 Næste

Der er 29 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.