Matematik

projekt

26. februar 2014 af boogieboy (Slettet) - Niveau: B-niveau

hvordan skal jeg bestemme parabelbuens AB ligning i min vedhæftet fil. 

Vedhæftet fil: Projekt 5 Dige (1).docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2014 af 012343210

Du opstiller 3 ligninger

1.For at den tangerer i (1,3)

2.For at den rammer punktet (1,3)

3.For at den tangere i (4, ?)

Se vedhæftede billede.

Vedhæftet fil:2.png

Brugbart svar (0)

Svar #2
26. februar 2014 af SuneChr

For buen AB, som en del af parablen   f (x) = ax2 + bx + c  og  f '(x)  =  2ax + b  gælder:
 (I)   a + b + c  =  3
(II)   2a + b      =  tan 45o
(III)  8a + b      =  tan 153,43o
(I) , (II) og (III)  løses m.h.t.  a, b og c .
De tre fundne værdier indsættes i (IV)
(IV)  16a + 4b + c  =  y
(Man erindrer, at hældningskoefficienten til en linje, er lig med tangens af retningsvinklen).
 


Svar #3
27. februar 2014 af boogieboy (Slettet)

forstår det ikke helt :(


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. februar 2014 af 012343210

Du opstiller 3 ligninger

1.For at den tangerer i (1,3): tan 45= f'(1)=2a*1+b

2.For at den rammer punktet (1,3): f(1)=a*1^2+b*1+c

3.For at den tangere i (4, ?) tan(153,43)=f'(4)=2a*4+b

Løs de 3 ligninger. Tror ikke man kan beskrive det simplere... Du er med på når du differentiere en funktion så får du hældningen ikke?


Skriv et svar til: projekt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.