Matematik

Opstil en funktionsskrift, [2.6 Affald på Roskilde Festival]

27. februar 2014 af Fred281196 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Jeg er i gang med at lave en matematik aflevering, hvor jeg har haft lidt problemer med flere af opgaverne, men kunne specielt godt tænke mig at få en forklaring på, hvordan jeg opstiller en funktionsskrift til opg. 2.6 i afleveringen [Affald på Roskilde Festival]

Funktionsskriften skal vise sammenhængen mellem antal år og den ønskede affaldsmængde!
Detaljer: 

Årstal: Antal år: Affaldsmængde i ton:
2009        0       890                                   Samlet mængde i ton: 1538 ton blev i alt indsamlet på pladsen.
2010        1       846
2011        2       803
2012        3       763
2013        4       725
2014        5       689
2015        6       654
2016        7       622
2017        8       590
2018        9       561
2019       10      533
2020       11      506


Hvis nogen kan svaret, vil jeg meget gerne have svaret hurtigts mulig!!

Tak på forhånd! :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. februar 2014 af 123434 (Slettet)

(0,890) og (1,846)

(x1, y1)      (x2,y2)

a=(y2-y1)/(x2-x1)

a=(846-890)/(1-0)=-44/1=-44

846=-44x+b

846=-44*1+b

b=846+44

b=890

y=-44x+890

Passer for de første par år


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)


Skriv et svar til: Opstil en funktionsskrift, [2.6 Affald på Roskilde Festival]

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.