Matematik

procent

27. februar 2014 af denise94 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej sp, sidder med en aflevering til i morgen og er stødt på lidt problemer. Håber at nogle kan vise mig hvordan denne opgave skal regnes. 

opgaven lyder:

Brian kunne godt tænke sig en rigtig fed øse, og sætter hver måned 5 kilo ind på en konto til 0,25  procent i månedlig rente. Hvor lang tid skal Brian spare op for at få råd til:
a) En brugt Fiat Punto med hækspoiler – pris 40 kilo.
b) En lidt ridset Subaru med turbo, alu'er og soltag – pris 225 kilo.
c) En Porsche Cayenne Turbo – pris 1.500 kilo.

- Tak på forhånd!! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2014 af mathon

Brug opsparingsformlen:

           a)

                                              A_n = \frac{y}{r} *\left ( \left ( 1+r \right )^n - 1 \right )

                                              40000 = \frac{5000}{0,0025} *\left ( 1,0025 ^n - 1 \right )
                                               \1,0025 ^n - 1 = \frac{40000*0,0025}{5000} = 0,02

                                                \1,0025 ^n = 1,02

                                                \log \left (1,0025 \right ) *n = \log \left (1,02 \right )

                                                 n = \frac{\log \left (1,02 \right )}{\log \left (1,0025 \right )}\; \; \; \; \; m\aa neder

                                              
                   


Svar #2
27. februar 2014 af denise94 (Slettet)

Mange tak!:-) 


Skriv et svar til: procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.