Matematik

Bevægelse i to dimensioner

28. februar 2014 af 12heni (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej allesammen :)

Jeg har fået stillet en opgave som lyder: 

Hvilken fart skal du støde din kugle med, hvis du skal slå den danske rekord på 15,46m for kvinder? Lav selv passende antagelser. 

Jeg ved ikke lige helt hvordan jeg skal gribe den an, er der nogle som kan hjælpe mig lidt igang? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. februar 2014 af mathon

Uden luftmodstand
anvender du kastformlerne.

bl.a.

                                                         x_{kastevidde}=\frac{{v_{o}}^{2}*\sin \left (2 \alpha \right )}{g}

hvor
         vo er begyndelsesfarten i m/s
         α er elevationsvinklen


Svar #2
28. februar 2014 af 12heni (Slettet)

Tak skal du have! :)


Skriv et svar til: Bevægelse i to dimensioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.