Matematik

Værdimængde i funktion i 2. potens

01. marts 2014 af EnStuderende - Niveau: C-niveau

Hej!

Er der nogen, der kan uddybe for mig, hvorfor værdimængden for forskriften  f(x) =  x2 −  1

skal være ≥ -1?

Eftersom definitionsmængden er lig R, ville jeg da have gættet på, at det også var R i dette tilfælde, men det må vel så være fordi, det er en andengradsfunktion eller hvad?


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Funktionen har jo globalt minimum -1 for x = 0, idet parabelen har toppunkt i (0 , -1).

For ethvert x er f(x) ≥ -1 .


Svar #2
01. marts 2014 af EnStuderende

Det gik lige op for mig selv også! Tak alligevel. Jeg tror, jeg sad og tænkte på definitionsmængde i stedet for værdimængde, dumt dumt :-)


Svar #3
01. marts 2014 af EnStuderende

Hvis man nu har en funktion på forskriften: f(x) = 1/(x2-1)

Burde definitionsmængden så ikke være Dm(f) = {x ∈ R, x ≠ 1, -1}?

Mit facit inkluderer kun ≠ 1, men burde -1 ikke også gælde?


Brugbart svar (1)

Svar #4
02. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Jo, det er korrekt, at både 1 og -1 skal udelukkes fra definitionsmængden. Mske står der x2 ≠ 1  i dit facit ?


Svar #5
02. marts 2014 af EnStuderende

#4 Nej, der står bare x ≠ 1 :-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Hvordan er funktionen defineret helt præcis?


Svar #7
04. marts 2014 af EnStuderende

Som jeg skrev:

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Er det hele opgavens formulering?


Svar #9
05. marts 2014 af EnStuderende

Der står: 

Bestem evt. ved hjælp af din grafregner (flg. funktioner, og så bare a, b, c.... indtil denne opgave). Har dog ikke brugt grafregner.


Skriv et svar til: Værdimængde i funktion i 2. potens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.