Matematik

Areal af trekant og beregning af linje

02. marts 2014 af piple (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Alle!

Jeg sidder i en meget presset situation.. Jeg har en matematik aflevering for til i morgen, og jeg har lavet det hele undtagen en opgave.

Jeg har forsøgt og løse opgaven, men lige meget hvad jeg gør bliver resultaterne negative tal. Dette kan ikke passe da det arealet på en trekant og en linje jeg skal beregne..

Opgaven lyder: Beregn arealet af trekant ABC. Beregn længden af ha. (siden ha er en linje der deler trekanten med en vinkel på 90o, men det er ikke en halvering linje.)

Jeg ved:
Vinkel C=67,1o

Linje a=0,026

Linje b=0,035

Også ha med vinkel 90o på linjen a.

Jeg har benyttet formlen: 1/2*a*b*sin(vinkel C), men dette giver mig et negativt tal.. Ved ikke hvad jeg gør forkert!
Derudover kan jeg ikke finde ud af at beregne linjen ha

Håber at der er nogle der kan hjælpe!


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2014 af mathon

                           T = (1/2) · a · b · sin(C)

                           ha = b · sin(C)


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. marts 2014 af mathon

.


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. marts 2014 af mathon

.


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. marts 2014 af khol (Slettet)

1/2·0,026·0,035·sin(67,1) =0,000419

Sinusrelationerne a/sinA = b/sinB = c/sinC

Benyt at ha danner en ret vinkel med a, som ligger over for b:

b/sin(90º) = ha/sin(67,1º)


Skriv et svar til: Areal af trekant og beregning af linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.