Matematik

Integration

02. marts 2014 af Julie3125 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej folkens! 

Jeg skal integrere funktionen f(x):

f(x)=(x+1)/3x^2+6x-5)dx

Jeg ved at jeg skal bruge substitutionsmetoden men jeg kan ikke få det til at gå op. Er der en som kan forklare mig hvordan det skal gøres helt korrekt? 


Svar #1
02. marts 2014 af Julie3125 (Slettet)

f(x)=(x+1)/(3x^2+6x-5)dx*


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. marts 2014 af SuneChr

Bemærk, at nævnerens differentialkvotient er lig med en konstant gange tællerens funktion.
Benyt substitution.


Svar #3
02. marts 2014 af Julie3125 (Slettet)

Er stadig ikke sikker på hvordan jeg så skal stille det op :/


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. marts 2014 af SuneChr

# 2  fortsat
Sæt
u  =  3x2 + 6x - 5      og       1/6·du  =  1/6·(6x + 6)  =  (x + 1)dx
Gul er nævner og grøn er tæller.


Skriv et svar til: Integration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.