Matematik

Bestem en ligning for den plan alfa, der indeholder punkterne A, B og C.

02. marts 2014 af Sangi (Slettet) - Niveau: A-niveau

Punkterne givet ved A(106,141,68) B(109,52,0) og C(25,117,0). 

jeg har prøvet at finde koordinatsættene for vektor AC og vektor AB. Men begge koordinatsæt er i minustal? har jeg regnet forkert?? 

og nogen som kan fortælle mig hvad man skal gøre efter efter :O


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2014 af SuneChr

En normalvektor til planen er da


Svar #2
02. marts 2014 af Sangi (Slettet)

Koordinatsættene for AB=[3,-89,-68] koordinatsættene for AC= [-81,-24,-68] :o) også har jeg krydset de to vektor sammen :) også har jeg fået normal vektoren til n=[4420,5712,-7281] ??? :O 


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. marts 2014 af SuneChr

Punktet C ligger i planet.
Da har vi:
planets ligning:   4420(x - 25) + 5712(y - 117) - 7281(z - 0)  =  0
Desværre kan der ikke forkortes for normalvektoren.


Svar #4
02. marts 2014 af Sangi (Slettet)

det er derfor det ikke går op for mig! tak for hjælpen


Skriv et svar til: Bestem en ligning for den plan alfa, der indeholder punkterne A, B og C.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.