Matematik

Korrekt matematik

03. marts 2014 af 123434 (Slettet) - Niveau: C-niveau

En skole ønsker nye plader på taget

Man får oplysninger på gavlen, som forestiller en ligebenet trekant, hvor grundlinjen er 15 meter og vinkel A er 38 grader

Hvad er prisen incl. moms for pladerne til skolens tag?

Vi ved at der bruges 0,92 plader pr m2

Prisen excl. moms er 189,4 kr pr plade

Længden af bygningen er 25 m

Min udregning

Længden af hyptonusen/bredden af tagget.

cos(38)=7,5/hos

cos(38)*hos=7,5

hos=7,5/cos(38)=8,9

Areal af taget:8,9*25*2=445m2

Der bruges 0,92*445=409 plader

Prisen excl moms er 189,4kr*409=77464,6 kr

Pris incl moms er 77464, 6 kr*1,25=96831 kr

Får I samme resultat som mig?

Tak på forhånd og god aften


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Det er ikke korrekt.

7,5/cos(38º) ≈ 9,5176

Resten er derfor også forkert.


Svar #2
03. marts 2014 af 123434 (Slettet)

Areal af taget:9,5176*2*25=476m2

Der bruges 0,92*476=438 plader

Pris excl moms:189,4kr*438 plader=afrundet 82957 kr

Pris incl moms:afrundet 103696 kr


Skriv et svar til: Korrekt matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.