Matematik

Finde vinkler

04. marts 2014 af NH123 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan finder jeg Vinkel B og D i opgave b?? Jeg har fundet BD


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2014 af khol (Slettet)

Benyt sinusrelationerne


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. marts 2014 af powpow (Slettet)

Brug sinusrelationerne til at finde vinkel B 

Sin(A)/a = Sin(B)/b 

Sæt tallene ind, og derefter isoler så Sin(B) står alene. 

For at finde vinkel D plusser du de to vinkler sammen og minusser med 180:

180 -(VinkelA + VinkelB) = VinkelD 


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. marts 2014 af khol (Slettet)

a/sinA = b/sinB = c/sinC

BD/sinA = AD/sinB = AB/sinD


Svar #4
04. marts 2014 af NH123 (Slettet)

ved i så hvordan man finder længden af BC, altså opgave c


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. marts 2014 af powpow (Slettet)

Igen, brug sinusrelationerne. 
Du ved hvad side c er og du ved hvor mange grader C er 
Så skal du have en mere vinkel/sidelængde.
I forrige opgave fandt du frem til vinkelD
Du skal nu 180-VinkelD for at finde ud af hvor mange grader den modsatte D side er. 
Så bruger du sinusrelationerne igen og så kan du finde hypotenusen(BC)
 


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

De to sidste to sætninger er noget matematisk sludder. Den modsatte D side måles ikke i grader. Hvad du tænker på her at finde supplementvinklen til den kendte vinkel D. Siden BC er ikke hypotenuse i de viste trekanter. Begrebet hypotenuse benyttes kun i retvinklede trekanter.

I trekant BDC er vinkel D supplementvinkel til vinkel D i trekant ABD, der blev bestemt i spm. b). I trekant BCD kender man derfor alle tre vinkler samt siden BD , og man kan derfor benytte sinusrelationerne til at bestemme siden BC .


Skriv et svar til: Finde vinkler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.