Matematik

Bestem ligning for tangent

04. marts 2014 af diba123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle,

Jeg er igang med at læse op til matematikprøve uden hjælpemidler og er flere gange stødt på denne opgave, som jeg ikke ved hvordan jeg skal løse. Håber i kan hjælpe.

En funktion f er løsning til differentialligningen:

dy/dx = (y-1)/x

og grafen for f går gennem punktet (2,7). P 
Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2014 af peter lind

Indsæt koordinaterne for P i højre side af differentialligningen. Dette giver y' i punktet, hvilket er hældningen for tangenten


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. marts 2014 af PeterValberg

Tangentligningen kan benyttes:

y=f'(x_0)(x-x_0)+f(x_0)

hvor:

x_0=2
f(x_0)=f(2)=7
f'(x_0) bestemmes som angivet i #1

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Bestem ligning for tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.