Matematik

Indfør passende variable og opstil en formel til beregning

04. marts 2014 af sabiineqvist (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, nogen der kan hjælpe med hvordan man løser denne opgave ? ville selv bruge denne renteformlen Kn = Ko * (1+r)n, da jeg kender startværdien og renten, men hvordan indføre jeg en passende variable? :-) Håber i kan hjælpe, tak :-) 

På en lille ø i Stillehavet vokser antallet af måger med 7% om året. I 2010 var der 12600 måger på øen. 

a. Indfør passende variable og opstil en formel til beregning af antallet af måger på øen i årene efter 2010. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2014 af peter lind

De passende variable har du indført med brug af renteformlen. Du skal nok lige definere hvad n er. Antal af måger år 2010 er givet i opgaven, så der er noget galt med din opgave


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. marts 2014 af SuneChr

Man har

f (x)  er antallet af måger
x er årstallet ≥ 2010


Svar #3
04. marts 2014 af sabiineqvist (Slettet)

Har lavet opgaven således, men er det rigtigt at de passende variable bare tal for år, altså n? :-)

Opgave 7.1 
På en lille ø i Stillehavet vokser antallet af måger med 7% om året. I 2010 var der 12600 måger på øen. 

a. Indfør passende variable og opstil en formel til beregning af antallet af måger på øen i årene efter 2010. 
Ved at beregne antallet af mågerne på øren i årerne efter 2010, benytter jeg mig renteformel, og indsætter de kendte værdier, som følgende er startværdien som er 12600 måger, og forøgelsen som er 7 %. Da vi ikke kender n, indsætter jeg en passende variable på 2,3,4 og 5 år. Så man kan se væksten de følgende 5 år efter 2010, således: 

Renteformlen: Kn = Ko * (1+r)n
k?=12600*(1+0.07)^(2) ? k?=14425.7
k?=12600*(1+0.07)^(3) ? k?=15435.5
k?=12600*(1+0.07)^(4) ? k?=16516.
k?=12600*(1+0.07)^(5) ? k?=17672.2


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. marts 2014 af peter lind

n er antal år efter 2010


Svar #5
04. marts 2014 af sabiineqvist (Slettet)

så sådan jeg har lavet min opagve er rigtig nok lavet?


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. marts 2014 af peter lind

ja


Skriv et svar til: Indfør passende variable og opstil en formel til beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.