Matematik

uden hjælpemidler?

04. marts 2014 af szusee - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har en aflevering hvor denne opgave skal løses uden hjælpemidler. Er der nogen der ved hvordan man gør det ?

Funktionen f (x)=b⋅xa opfylder, at grafen for f går gennem punkterne P(2,1) og
Q(6, 27) .
Bestem tallene a og b.


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt de to givne datapunkter til at opstille 2 ligninger til bestemmelse af a og b.


Svar #2
04. marts 2014 af szusee

Kan du fortælle hvordan det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Punktet (2,1) giver ligningen

b · 2a = 1 ,

mens punktet (6,27) giver ligningen

b · 6a = 27 .

Divider ligning 2 med ligning 1 og bestem a .


Svar #4
04. marts 2014 af szusee

Mange tak


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. marts 2014 af peter lind

Indsæt koordinaterne for P i fuúnktionsudtrykket. Det giver en ligning til at bestemme a og b. Gentag med Q det giver den anden ligning. Dividerer du de fremkomne ligninger med hinanden vil b gå ud, så du har en ligning med en ubekendt


Skriv et svar til: uden hjælpemidler?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.