Matematik

Tal

04. marts 2014 af Idaaaaaaaaaa (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Godaften!

Jeg skal bruge hjælp til disse opgaver:

Hvor mange forskellige to-cifrede tal kan du finde, som indholder mindst ét 2-tal?

Hvor mange 5-taller er der i hele talrækken fra 1-100?

På forhånd, tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

2-cifrede tal har formen  AB , hvor A og B er cifre, og hvor A ikke kan være 0.


Svar #2
04. marts 2014 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

Jeg forstår desværre ikke helt..


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

2-cifrede tal er tal som 14, 47 eller 83. Hvis tallet skal indeholde mindst ét 2-tal, skal A eller B være 2.

Hvis A er 2, kan B vælges frit mellem 0,1,2,3,4,5,6,7,8,9 .

Hvis B er 2, kan A vælges frit mellem 1,2,3,4,5,6,7,8,9 . Vær opmærksom på, om det samme tal er med i begge grupper.


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. marts 2014 af SuneChr

SP 0403142356.PNG

Vedhæftet fil:SP 0403142356.PNG

Svar #5
05. marts 2014 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

Mmhm, godt.

Har jeg ret, hvis jeg siger:

Hvor mange forskellige to-cifrede tal kan du finde, som indholder mindst ét 2-tal? = 12, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 32, 42, 52, 62, 72, 82, 92 = 19 (da der er to i 22)

Hvor mange 5-taller er der i hele talrækken fra 1-100? = 5, 15, 25, 35, 45, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 65, 75, 85, 95 20 (da der er to i 55)

På forhånd, tak.


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

De angivne to-cifrede tal er korrekte. De tælles i antal op til 18, ikke 19. Man skal finde antallet af to-cifrede tal, ikke antallet af 2-taller.

Antallet af 5-taller er korrekt.


Svar #7
05. marts 2014 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

Mange, mange tak! :-)


Skriv et svar til: Tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.