Fysik

Fysik bølger hjælp til opgave

06. marts 2014 af StanK (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg står ogs skal til at beregne en fysik opgave, jeg er ikke sikker på hvordan jeg skal begå mig an med den, dette er opgave beskrivelsen.

En bølge på vand udbreder sig med hastigheden 0,72 m/s. Bølgelængden er 40 cm.

a. Bestem bølgens frekvens og periode.

En mand står med bare ben i vandet.

b. Hvor mange bølgetoppe rammer hans skinneben pr. sekund?

Håber jeg kan få noget hjælp til hvordan jeg kan komme igang


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2014 af MortenJenssen (Slettet)

formler for periode, fart og frekvens

v=f*λ

T=1/f

frekvensen=hastigheden/lambda 


Svar #2
06. marts 2014 af StanK (Slettet)

#1

formler for periode, fart og frekvens

v=f*λ

T=1/f

frekvensen=hastigheden/lambda 

Når jeg bruger frekvensen = hastigheden/lambda = 0,72/40 = 0,018
Jeg kan se i facit listen at det skulle give 1.8Hz, så hvad har jeg gjort forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. marts 2014 af hesch (Slettet)

Kig på enhederne, de skal stemme.


Svar #4
06. marts 2014 af StanK (Slettet)

#3

Kig på enhederne, de skal stemme.

Når jeg bruger frekvensen = hastigheden/lambda = 0,72 m/s/0,4m = 1,8Hz


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. marts 2014 af hesch (Slettet)

Ja, og afstemningen af enheder giver:

( m/s ) / m = s-1 = Hz

Husk de enheder.


Skriv et svar til: Fysik bølger hjælp til opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.