Matematik

fsa maj 2010 opg. 5.4 og 5.5

06. marts 2014 af 321bj (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Jeg har fsa maj 2010 for som lektie og er stødt på en opgave jeg er temmelig forvirret over. I forrige opgave (5.3) skulle jeg udfylde en tabel, der viser sammenhængen mellem et lags nummer og antallet af centicubes i det lag. Jeg er kommet frem til, kvadratets sidelængde bliver 2 centicubes længere for hvert lag dvs. 1. lag = 12, 2- lag = 32, 3. lag = 52 osv.

I opg. 5.4 skal jeg vise sammenhængen mellem lagets nummer og antallet af centicubes i laget. Men jeg er ret forvirret, for hvilket slags funktion er der tale om? - hvorfor stiger antallet af centicubes på den måde det gør (altså at kvadratets sidelængde bliver 2 centicubes længere pr. nyt lag)?

I opg. 5.5 skal jeg forklare, hvor centicubes der skal bruges i et tilfældigt lag i modellen af trappepyramiden. Jeg kan betegne laget med nummeret n, men jeg ved ikke hvordan jeg skal antage det, jeg kom frem til i opg. 5.3 matematisk.

Jeg håber I kan hjælpe mig.

Vedhæftet fil: hhhhh.doc

Brugbart svar (1)

Svar #1
06. oktober 2016 af Carlacarla (Slettet)

Har du fundet ud af det? Jeg er også igang med disse opgaver og kan ikke finde ud af dem


Svar #2
06. oktober 2016 af 321bj (Slettet)

#1 ja men kan slet ikke huske opgaven, det er jo mange år siden


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. august 2018 af dkfleks (Slettet)

Bubibjørn hoppe hoppe xd


Skriv et svar til: fsa maj 2010 opg. 5.4 og 5.5

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.