Matematik

Andengradsligning uden C

06. marts 2014 af TheHighSchooler (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej, er lidt i tvivl om denne andengradsligning

2x- 2x = 0

Er i tvivl om hvordan jeg skal løse den - i facitlisten står der, at 0 og 1 udgør x, men kan ikke helt finde frem til de to værdier. 

Når man skal finde frem til 4ac - siger man så 4 x 2 x 0, for kun der, kan jeg få 1 og 0, men synes bare at det ikke lyder rigtigt.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Faktoriser ligningen ved at sætte 2x som fælles faktor uden for parentes. Benyt så nulreglen til at løse ligningen:

        2x·(x-1) = 0 .

Man kan også beregne diskriminanten d = b2 - 4ac = (-2)2 - 4·2·0 = 4 = 22 og så benytte rodformlen

        x = (-(-2) ± 2) / (2·2) = (2 ± 2)/4 = 1 eller 0 .


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. marts 2014 af mathon

                                \small 2\cdot x\cdot \left ( x - 1 \right )=0


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. marts 2014 af PeterValberg

Benyt nulreglen

2x- 2x = 0
2x(x - 1) = 0
2x = 0   ∨   x - 1 = 0

du ta'r den selv herfra :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. marts 2014 af 123434 (Slettet)

Der er også et c i din ligning

2x2-2x+0=0

ax2+bx+c=0

2x2-2x=2x(x-1)=0 ⇔x=0 V x-1=0

x=0 V x=1


Svar #5
06. marts 2014 af TheHighSchooler (Slettet)

Tak for svarerne 

1# Skriver du 0 i 4 x 2 x 0, da C er ikke-eksisterende i lignengen.


Svar #6
06. marts 2014 af TheHighSchooler (Slettet)

Nu vi er ved det, hvad så med 3x- 27 = 0 


Svar #7
06. marts 2014 af TheHighSchooler (Slettet)

Nevermind, har løst den

Tak for hjælpen


Skriv et svar til: Andengradsligning uden C

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.