Fysik

Fysik hjælp (haster)

07. marts 2014 af AndersC123 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg sidder med nogle repetationsopgaver vedr. fysik. Jeg står i den situation at jeg simpelthen ikke på nogen måde kan huske de ting vi har fået lært så håber virkelig på at der er nogle der kan hjælpe mig med forklaring af hvordan man udregner nogle opgaver? Mine opgaver er som følge..

opgave 1) en isklump med temperaturen -8 grader vejer 0,5 kg.
a) hvor meget energi skal der tilføres for at opvarme isen til 0 grader?
b) Hvor meget energi skal der derefter tilføres for at smelte isen?

opgave2) En el-kedel opvarmer noget vand. Massen af vander er 800g, og der tilføres i alt 210.000 J.
a) El-kedlen har en effekt på 850  W. Hvor længe var den tændt?
b) Hvor mange grader stiger temperaturen?

Opgave 3) 1600g koldt vand blandes med 3000g varmt vand.
Temperaturen på det kolde vand er 5 grader og temperaturen på vandet efter det er blevet bladet = blandingstemperaturen er på 50 grader.
a) Hvad er temperaturen på det varme vand?

Det er de 3 opgaver jeg gerne vil have hjælp til at forstå og det haster meget! Det er sådan lidt blandet opgaver, men håber på at nogle ville kunne hjælpe mig lyn hurtigt!

På forhånd tak! - Anders


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2014 af mathon

repetitionsopgaver:
       opgave 1)
                          a)
                                opvarmning af is til 0°:
                                                                      E = m · c · ΔT = (0,5 kg)  · (2,0 kJ/(kg·K)) · (8 K)


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. marts 2014 af mathon

      opgave 1)
                          b)
                                smeltning af is til 0°:
                                                                      E = m · L  = (0,5 kg) · (334 kJ/kg)


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. marts 2014 af mathon

opgave 2)
                           a)
                                            \small E=P\cdot t

                                            \small t = \frac{E}{P} = \frac{210000\: J}{850\: \frac{J}{s}}


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. marts 2014 af mathon

opgave 2)
                           b)
                                            \small 210\: kJ =(0,800\: kg) \: \cdot \: (4,186\: \frac{kJ}{kg\cdot K}) \: \cdot \Delta T

                                            \small 210\: kJ =\: \left (3,3488\: \frac{kJ}{K} \right ) \: \cdot \Delta T

                                            \small \Delta T=\frac{210\: kJ}{3,3488\: \frac{kJ}{K}}


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. marts 2014 af mathon

                     
                                  energiafgivelse   =   energimodtagelse

                                    \small m_{varm}\cdot c\: \cdot \: \Delta T_{varm} = m_{kold}\cdot c\: \cdot \: \Delta T_{kold}

                                    \small m_{varm}\cdot \: \Delta T_{varm} = m_{kold}\: \cdot \: \Delta T_{kold}

                                    \small \Delta T{_{varm}}=\frac{m{_{kold}}}{m_{varm}}\cdot \Delta T_{kold}

                                    \small T-(50C)=\frac{1600}{3000}\cdot \left (45\: C \right ) = 24 \: C

                                    \small T=(45\: C) + (50\: C)=95\: C

                                   


Skriv et svar til: Fysik hjælp (haster)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.