Fysik

Miniprojekt i Fysik

07. marts 2014 af JesperJensen1337 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Er der nogen der kan hjælpe mig med første opgave i det vedlagte document? 

Er helt på bar bund :/


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. marts 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

1a)

Den tilførte effekt er:

\dot{Q}_{ind}=P\cdot N\cdot A_{1}

Den udstrålede effekt fra væggen er

\dot{Q}_{ud}=A_{2}\cdot \sigma \cdot T^{4}

Sluttemperaturen opnås, når der er balance mellem disse

P\cdot N\cdot A_{1}= A_{2}\cdot \sigma \cdot T_{s}^{4}

 


Svar #2
07. marts 2014 af JesperJensen1337 (Slettet)

Kan det passe jeg skal bruge denne formel?

http://www.e-formel.dk/view/Varmestraaling--Stefan-Boltzmanns-lov-


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. marts 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Ja, lige præcis. Stefan-Boltzmanns lov.


Svar #4
07. marts 2014 af JesperJensen1337 (Slettet)

Men hvorfor er det så de skriver: "og det antages at modtagerkammerets overfalden kan betragtes som et sort legeme" når det ikke rigtigt bruges ?


Brugbart svar (1)

Svar #5
07. marts 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Formlen

\dot{Q}=A\cdot \sigma \cdot T^{4}

gælder kun for et sort legeme. Hvis det ikke er et sort legeme, så kommer der en faktor mere på.


Svar #6
09. marts 2014 af JesperJensen1337 (Slettet)

I opgave 1b) Skal man der lave et skema med Entropi af y-aksen og temperatur af x-aksen ?

1c) Skal der her bruges denne ligning? http://www.e-formel.dk/view/Termodynamisk-virkningsgrad--Carnots-virkningsgrad--definition-

Undskyld mine spørgsmål, men er ikke stærk på fysik, men prøver virkelig.


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. marts 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

1b) Jeg tror, at man skal lave en tegning med lyskammeret, turbinen og kompressoren, der viser, hvordan de hænger sammen.

1c) Ja, Carnot-virkningsgraden er den teoretisk største værdi for virkningsgraden.


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. marts 2014 af stargirl5 (Slettet)

Er TN der er starttemperaturen og TM der er slut elelr er det TH


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. marts 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

ηC = 1 - TM/TH


Svar #10
09. marts 2014 af JesperJensen1337 (Slettet)

Super, så er det den rigtige ligning.

Men forstår du hvad der menes med opgave 1b?


Brugbart svar (1)

Svar #11
09. marts 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Noget i denher stil:

 

Vedhæftet fil:fysikopgave.png

Brugbart svar (0)

Svar #12
10. marts 2014 af kiaegeriis (Slettet)

jeg får en mega høj temperatur i opgave 1a. Kan det godt passe?


Brugbart svar (0)

Svar #13
10. marts 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Jeg får 1723 K.


Brugbart svar (0)

Svar #14
10. marts 2014 af kiaegeriis (Slettet)

super, tak! Så har jeg gjort noget rigtigt!!!

I opgave 1f. Hvor man skal finde et udtryk for det samlede ekspansionsarbejde, som en gas udfører på omgivelserne. Kan følgende så benyttes, eller er jeg helt forkert på den?

w = nRT ln(V_4/V_3)

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #15
10. marts 2014 af kiaegeriis (Slettet)

eller er det noget alla det her:

T_{H}V_{b}^{^{y-1}} =T_{N}V_{c}^{^{y-1}}

b->c


Brugbart svar (1)

Svar #16
10. marts 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Man skal måske gribe det an sådan her:

Processen er en kredsproces, så ΔU = 0. Første hovedsætning siger

ΔU = Q - W

(Nogle bøger har -W og andre W. Det afhænger af, om man betragter W som det arbejde gassen udfører eller som det arbejde omgivelserne udfører på gassen. Jeg bruger her -W, idet jeg regner W som det arbejde gassen udfører.)

Så vi har altså

Q = W

Gassens arbejde er altså lig med den tilførte varmemængde.

I de to adiabatiske processer er Q = 0 (Det er det, man forstår ved en adiabatisk proces.) I de to isobare processer har vi

Q = n*cp*ΔT

Vi har

W = Q = Q1 + Q2 + Q3 + Q4 = 0 + n*cp*(TH - T1) + 0 + n*cp*(T1 - p1V4/nR )

(Man må lige bruge idealgasligningen i punkt 4, da T4 ikke er opgivet.)


Brugbart svar (0)

Svar #17
10. marts 2014 af kiaegeriis (Slettet)

HVis det er metoden, skal T_1 så ikke være T_N.

og istedet for idealgasligningen, så kan man vel også bare antyde (T_N-T_1) eller?


Brugbart svar (0)

Svar #18
10. marts 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Jo, det skal være Q2 = n*cp*(TH - TN)

Jeg er ikke med?


Brugbart svar (0)

Svar #19
10. marts 2014 af kiaegeriis (Slettet)

forstod ikke det sidste du havde skrevet, mente Q_2 skulle være T_H-T_N. Har efterhånden siddet med fysik længe nu :) Tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #20
10. marts 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Q4 = n*cp*(T1 - T4)

T4 er ikke givet i opgaven, så den må vi finde:

T4 = p4V4/nR

Da p4 = p1 får man

Q4 = n*cp*(T1 - p1V4/nR)


Forrige 1 2 3 4 Næste

Der er 67 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.