Matematik

Bestem ligningen for tangenten

07. marts 2014 af 3g2014 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har en matematikopgave hvor man skal bestemme ligningen for tangenten til grafen for f i punktet P(2,f(2)). Funktionen f er givet ved: f(x)=(x-7)*e^-x

Er der nogle der ved hvordan man differentierer dette før man kan komme videre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt reglen for differentiation af et produkt.


Svar #2
07. marts 2014 af 3g2014 (Slettet)

Mener du x^n=n*x^n-1??
For det kan jeg slet ikke se hvordan jeg skal få til at passe ind i


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej. Jeg mener reglen for differentiation af et produkt af to funktioner:

(g(x)·h(x))' = g'(x)·h(x) + g(x)·h'(x)


Svar #4
07. marts 2014 af 3g2014 (Slettet)

#3

Det forstår jeg slet ikke


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Funktionen er

f(x) = (x-7)·e-x .

Dens afledede er da

f '(x) = ( (x-7)·e-x )' = ((x-7))' · e-x + (x-7) · (e-x)' = ...

Fortsæt nu selv.


Skriv et svar til: Bestem ligningen for tangenten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.