Matematik

Reducér udtrykket

07. marts 2014 af Lisaped (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej folkens!

hvordan skal jeg reducere udtrykket :

(a-b)^2+2b(a-b)

Fandt resultatet; a^2+b^2 - 2ab + 2ab - 2b^2 =a^2-b^2

Dog forstår jeg ikke hvorfra man fandt "2ab+2ab" fra .

på forhånd, tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2014 af mathon

       a2 + b2 - 2ab + 2ab - 2b2 = a2 - b2  - ab(2 -2) = a2 - b2  - ab·0 = a2 - b2


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

(a-b)2 + 2b·(a-b) = (a-b)·(a-b +2b) = (a-b)·(a+b) = a2 - b2 .


Svar #3
07. marts 2014 af Lisaped (Slettet)

Prøver lige igen:

(a-b)^2 resultat => -ab*0 = a^2-b^2

2b(a-b) resultat => 2b*a = 2ab (og ja nu er jeg gået i stå :/)


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Nej.

(a-b)2 = a2 -2ab + b2

2b·(a-b) = 2ab - 2b2

De to udtryk lægges sammen

(a-b)2 + 2b·(a-b) = a2 -2ab + b2 + 2ab - 2b2 = a2 + b2 - 2b2 = a2 - b2 .


Svar #5
07. marts 2014 af Lisaped (Slettet)

burde 2b*(b) ikke at give 2b^2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Jo, det gør det da også. Men her er det 2b·(-b) = -2b2 .


Svar #7
07. marts 2014 af Lisaped (Slettet)

tro nok jeg har fattet det, jeg gør det på en anden måde

Jeg ganger først ind i parantesen derefter tager jeg hele parantesen;

(a-b)^2 = a^2 + b^2 - 2ab .

Takker til jer begge 2!


Skriv et svar til: Reducér udtrykket

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.