Matematik

Har glemt procent

08. marts 2014 af 123434 (Slettet) - Niveau: C-niveau

I Bilka koster bukserne 340 kr

I en sportsforretning koster samme bukser 670 kr

Hvor meget sparer du ved at købe bukserne i Bilka?

(670kr-340kr)/340*100%=97%

Korrekt?

Tak på forhånd og god weekend


Svar #1
08. marts 2014 af 123434 (Slettet)

Hvorfor er det nu lige, at man skal dividere med 340?


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Det skal man heller ikke. Man skal sammenligne med og sætte i forhold til den dyre pris.

Besparelsen er 670 kr - 340 kr = 330 kr , der udgør brøkdelen 330/670 = 33/67 af den dyre pris.


Svar #3
08. marts 2014 af 123434 (Slettet)

Så bukserne er 49% billigere i Bilka?


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Bukserne er 49 % billigere i Bilka end i sportsforretningen.


Skriv et svar til: Har glemt procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.