Kemi

Fremstilling af ethanol

08. marts 2014 af sejerup (Slettet) - Niveau: B-niveau

Massen før: 480,1 g.
Masse efter: 470,7 g.
Difference: -9,4

Beregn massen af den teoretisk dannede carbondioxid og undersøg om der er overensstemmelse mellem massen af den teoretisk dannede carbondioxid og den masseændring som blev observerede under gæringen (praktisk)?

Er der nogen der kan hjælpe mig med hvordan jeg skal lave denne opgave? (-:


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2014 af mathon

  teoretisk beregning:
                                                        \small C_6H_{_{12}}O_6\: \: \: \rightarrow \: \: \: 2\: C_2H_5OH\: \: \: + \: \: \: 2\: CO_2
     ækvivalente molforhold:                     1                                2                           2
     ækvivalente masseforholdi g:         180,156                       92,138               88,018
                                                               480,1                            x                         y
    
          omregningsfaktor
                                          f = (480,1/180,156) = 2,66491

                                          x = (92,138 g) • f = 245,5 g

                                          y = (88,018 g) • f = 234,6 g


Skriv et svar til: Fremstilling af ethanol

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.