Matematik

Landmand - mælk mat. opgave hjælp søges.

08. marts 2014 af Mia124 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hejsa. Jeg har en svær opgave i en aflevering 

Please HJÆLP!

En landmand leverer i sidste uge af januar, 2950 liter mælk til mejeriet.

1 liter mælk vejer 1,02 kg

A: Hvor mange kg. mælk leverer landmanden?

Den kg.-pris som landmanden får for mælken, udregnes ved hjælp af formlen:

Y= 25,58*F+25,46*P+15,27

Y er mælkens kg.-pris i øre.

F er et tal for mælkens fedtindhold.

P er et tal for mælkens proteinindhold.

B: Udregn kg.-prisen, når F er 6,4 og P er 3,8

C: Beregn mælkens værdi for denne uge


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. marts 2014 af 123434 (Slettet)

A: Hvor mange kg. mælk leverer landmanden?

En liter vejer 1,02 kg

Du har 2950 liter

Vægt=2950*1,02kg=3009 kg

Y=25,58*6,4+25,46*3,8+15,27=275,73


Svar #2
08. marts 2014 af Mia124 (Slettet)

tak. kan du hjælpe med opgave c?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Mælkens kg-pris Y er beregnet for dig sidst i #1. Gang så mælkens vægt med prisen for 1 kg.


Svar #4
08. marts 2014 af Mia124 (Slettet)

#3 - så det er 3009*1,02 = 3069,18


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej. Du skal gange vægten, 3009 kg, med prisen Y for 1 kg. Y bliver beregnet i den sidste linie i #1. Læs opgavens tekst og forklaringerne.


Svar #6
08. marts 2014 af Mia124 (Slettet)

så 3009*275,73?


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja.


Svar #8
08. marts 2014 af Mia124 (Slettet)

okay tak


Skriv et svar til: Landmand - mælk mat. opgave hjælp søges.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.