Matematik

Hjælp til vektorer

09. marts 2014 af TineS94 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, er der nogen der kan hjælpe mig med opgave 6b og 7a? :)

Jeg har specielt brug for at finde retningsvektorerne og normalvektorerne for at kunne komme videre..? 

Vedhæftet fil: vektorer 2 (1).docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2014 af peter lind

Der er ingen opgave 6 og 7 i det vedlagte


Svar #2
09. marts 2014 af TineS94 (Slettet)

Opgave 2 med hjælpemidler og opgave 4 med hjælpemidler ;D


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. marts 2014 af peter lind

I opgave 2 kan du få brug for normalvektoren til de 2 linjer. Omskriv ligningerne på formen ax+by+c=0 normalvektoren er så (a, b)

Jeg kan ikke se at du har brug for nogen normalvektor eller retningsvektor i opgave 4


Svar #4
09. marts 2014 af TineS94 (Slettet)

Ups, det var også opgave 1b mh jeg mente :)

Men tak for hjælpen


Svar #5
09. marts 2014 af TineS94 (Slettet)

Er der nogen der kan hjælpe mig lidt på vej med opgave 1b med hjælpemidler?

Jeg har fundet ud af at vektor b er en nulvektor/et punkt i opg a.

Men jeg ved ikke helt hvordan jeg skal komme videre/hvilke formler jeg skal bruge. Er det projektionen af et punkt på en linje, eller to linjer på hinanden. Og i så fald, hvordan får jeg vektor a til at være en linje..?

:D


Brugbart svar (1)

Svar #6
09. marts 2014 af peter lind

b er ikke nulvektoren. Er det den rigtige opgave du har opgivet ?

Projektionen af ba er (a·b)*a/|b|2


Svar #7
09. marts 2014 af TineS94 (Slettet)

Hmm okay tak, men det må være fordi min opgave a ikke fungerer. Kan du se hvorfor den ikke giver mening? :)

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #8
09. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Du udregner ikke cos(v) korrekt.

Man har a = [-1;2] , og b = 2a - â = [-2,4] - [-2,-1] = [0;5] , så

ab = a•(2a) = 2|a|2 = 10 , og

|b|2 = |2a|2 + |â|2 = 5|a|2

og dermed

cos(v) = (ab)/(|a||b|) = 2|a|2/(|a|·(√5)|a|) = 2/√5 = 0,894427

Du bør umiddelbart stille spørgsmålstegn ved din egen udregning, når du får et resultat, hvor cos(v) > 1 .


Svar #9
09. marts 2014 af TineS94 (Slettet)

Tak, jeg har fundet fejlen. Mit matematikpogram kunne bare ikke håndtere at have 0 i anden inde i en kvadratrod ;D


Brugbart svar (0)

Svar #10
09. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

Lad os sige det på den måde, at det nok ikke er matematikprogrammets fejl.


Skriv et svar til: Hjælp til vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.