Matematik

Find tangenten til grafen for f i punktet

09. marts 2014 af BleepBloopBleep (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har en opgave der lyder:

En funktion f er givet ved f(x)=sqrt(2x+1)
Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(4,f(4).

Jeg ved at jeg skal bruge y-f(x0)=f '(x0)(x-x0)

Jeg forstår bare ikke hvordan det er man finder f '(x0), jeg håber at der er nogen der kan hjælpe.
Tak på forhånd :D


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. marts 2014 af peter lind

Du differentierer f(x) og i resultatet sætter du x=4. Funktionen kan differentieres som en funktion sammensat af kvadratrodsfunktionen og x-2


Svar #2
09. marts 2014 af BleepBloopBleep (Slettet)

#1

Tak, nu forstår jeg! :D


Skriv et svar til: Find tangenten til grafen for f i punktet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.