Matematik

Cirklens ligning

09. marts 2014 af Finus1304 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg sidder her med en opgave, hvor jeg skal angive cirklens ligning for en cirkel som har centrum i 
C (1,-2) og hvor readius r = 3.

Jeg har en formel der kunne give mig en løsning, som hedder således (x-a)+ (y-b)2 = r2
men er ikke helt klar over hvordan den skal bruges.

Er der nogen som kan give en hjælpene hånd ??


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. marts 2014 af mathon

cirkelligning:

                                                \small (x-1)^2 + (y-(-2))^2 = 3^2

                                                \small (x-1)^2 + (y+2)^2 = 3^2


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#0

(a,b) er centrums koordinatsæt, og r er cirklens radius. Indsæt de kendte størrelser i cirklens ligning.


Svar #3
09. marts 2014 af Finus1304 (Slettet)

Tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Cirklens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.