Matematik

Trigonometri

11. marts 2014 af mmmooo34 (Slettet) - Niveau: B-niveau
a) Beregn stykket h, når kuglens radius er 9, når





Keglehusets vinkel med vandret er 50 grader.







Diameteren på rørtilslutningen er 7.
Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Se på ensvinklede, retvinklede trekanter. Man kender den ene spidse vinkel i de retvinklede trekanter.

Man får

3,5 / (r/sin(50º) = 3,5·tan(50º) / (3,5·tan(50º) + h)

hvor r = 9 .


Svar #2
11. marts 2014 af mmmooo34 (Slettet)

Hvilke formler skal man bruge?

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Formler for sinus og tangens i en retvinklet trekant.


Svar #4
11. marts 2014 af mmmooo34 (Slettet)

Men h skal man isolere så der skal stå h= 3,5·tan(50º) / (3,5·tan(50º) + 3,5 * (r/sin(50)

hvor r = 9

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Så finder man jo

3,5·tan(50º) + h = r·tan(50º)/sin(50º) = r/cos(50º)

og dermed

h = r/cos(50º) - 3,5·tan(50º) = 9/cos(50º) - 3,5·tan(50º) = 9,83


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.