Tysk

Tysk - Syntaksanalyse - Sætning analyse

12. marts 2014 af keskobar (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej kan ikke helt finde ud af at lave en syntaks-/sætningsanalyse af denne? 
Håber i vil hjælpe.

Wir lassen Sie nicht hängen, außer sie wollen das.
 X     O       d.o  ---       O                    X     V

X = subjekt
O = verballed
d.o = Direkte Objekt
--- = Adverbialled
 

Spørgsmålet er hvad außer og das er i denne sætning?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts 2014 af Bielefeld (Slettet)

jeg er ikke god til den slags forklaringer men kan " ausser" evt. være en præposition ?


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. marts 2014 af marc4966

Ausser er en præposition, der styrer dativ.


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. marts 2014 af Bielefeld (Slettet)

og hvad er med " das " ????


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. marts 2014 af policemanmem

"das" er i "außer Sie wollen das" det direkte objekt. (Was wollen Sie? -> das)


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. marts 2014 af Stygotius (Slettet)

"das" er et pronomen (stedord), som refererer til "sie nicht hängen".

Den oprindelige sætning skal være  "Wir lassen sie nicht hängen, es sei denn, dass sie es wollen.),

men hvad skulle denne sætning betyde ???


Svar #6
13. marts 2014 af keskobar (Slettet)

Hvilket led er ausser så i sætningen? Mange tak for den store hjælp!


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. marts 2014 af Stygotius (Slettet)

Selv tak,, -det var så lidt.

En gang til:  Hvad skulle sætningen betyde på dansk ??


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. marts 2014 af Stygotius (Slettet)

# 2,

marc4966 har fuldstændig ret.


Skriv et svar til: Tysk - Syntaksanalyse - Sætning analyse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.