Matematik

Løsning af ligning med CAS værktøj

12. marts 2014 af ulla7 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej 

er der nogle der kan hjælpe mig med at løse vedhæftede ligning?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Du skal bruge solve-funktionen i dit CAS-værktøj.

Ligningen er

        x3 = 3x

og der er en oplagt løsning, der ikke kræver CAS-værktøj at finde.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. marts 2014 af Therk

Pseudokode:

solve   x^3 = 3^x    variabel = x


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. marts 2014 af SuneChr

Man kan jo så undre sig over, at opgaveforfatteren lader et CAS værktøj løse denne opgave.
Desværre har kritikløs anvendelse af hjælpemidler sløvet iagttagelsesevnen til at se en umiddelbar løsning.


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. marts 2014 af mathon

              solve(x^3=3^x,x)


Skriv et svar til: Løsning af ligning med CAS værktøj

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.