Matematik

Skriv formel for udregning af bus månedskort

12. marts 2014 af lp4654 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

skal udregne en formel for opgave f

Jeg er fuldstændig gået i stået :/

Vedhæftet fil: Unavngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts 2014 af Alex4 (Slettet)

Kig på tabellen til højre. Hvor meget stiger prisen med pr. zone? Lad os kalde det a

Derefter, hvad ville det koste at køre 0 zoner med denne stigning? Du kan tage udgangspunkt i zone 1's pris og så trække a fra. Dette tal kalder vi b

a = 4

b = 16-a = 12

Din funktion kommer til at lyde:

P = aZ + b = 4Z + 12


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. marts 2014 af SuneChr

SP 1203141823.PNG

Vedhæftet fil:SP 1203141823.PNG

Svar #3
12. marts 2014 af lp4654 (Slettet)

Der giver jo kun svaret for opgave b og ikke for opgave F


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ved at støtte dig til grafen i #2 skulle du kunne benytte den samme fremgangsmåde i kolonnen for månedskort.


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. marts 2014 af Alex4 (Slettet)

Læste ikke opgavebeskrivelsen rigtigt, men det er komplet samme fremgangsmåde, så du burde godt kunne klare det.

Hvor meget stiger prisen pr. zone? (a)

Hvad ville prisen være i zone 0? (b)

Og din funktion lyder: y=ax+b

Du kan omformulere det via gængse regneregler f.eks:

y=ax+b=b+ax=x(a+\frac{b}{x})


Svar #6
13. marts 2014 af lp4654 (Slettet)

ok så fandet jeg ud af det mange tak.. 

- Så er jeg ved G, og den opgave forstår jeg ikke helt 


Skriv et svar til: Skriv formel for udregning af bus månedskort

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.