Matematik

Vilkårlig trekant

13. marts 2014 af lglglgmama (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har en smule svært ved at besvare spørgsmålet under b'eren. (Bestemmelse af længden af AD, når arealet er trekant ABD er 24,0).

Jeg er kommet frem til at siden BC er 8,398 i trekant ABC, og vinkel A i trekant ABD er 123,7.

Hvad skal jeg gøre for at besvare spørgsmålet nedenfor b'eren?

Vedhæftet fil: aeshaeh.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. marts 2014 af christinacomaco (Slettet)

Jeg ved ikke om det er den korrekte matematiske måde at gøre det på, men resultatet er rigtigt:

Når AB er 4,4 lang, og arealet på ABD er 24, du ved at arealet på en trekant finder du ved at sige: halv grundlinje * højden. Så kan du sige (4,4/2)*AD=24

Så er AD din ubekendte, dvs. 2,2*AD=24  => AD=24/2,2  => AD=10,90909


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. marts 2014 af SuneChr

a)  |BC|      benyt cos relationen
b)  BAD = 180o - BAC
     T = 1/2·|AD|·|AB|·sin (BAD)


Skriv et svar til: Vilkårlig trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.