Matematik

Sjove ligninger til dem er god til det. Hjælp hurtigt

13. marts 2014 af Freja2110 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej mennesker. 

Jeg har rigtig svært ved ligninger. Nogle der måske kan hjælpe mig med at reducéer disse ligninger:

a) 2x + 5x = 
b) x + x + x = 
c) (4x + 5) + (2x - 3) = 
d) (4x + 5) - (2x - 3) =
e) 3x + 4 + 2 (x + 1) =
f) -x + (-x) + 3 (x + 4) =
g) -5 + 3x + 3 (2 - x) = 
h) -4a + 3b - (2a + b) = 
i) 2a +4 (a + b) - (3a + b) = 


Håber en vil hjælpe med at rette. Har prøvet på at lave dem, men tror ikke de er rigtige :-(

Tak på forhånd.  
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. marts 2014 af mathon

…det er ikke ligninger men reduktioner.


Svar #2
13. marts 2014 af Freja2110 (Slettet)

Står der i opgaven. 


Svar #3
13. marts 2014 af Freja2110 (Slettet)

Men bare glem det, det er bare ligningerne :-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. marts 2014 af Chrystine (Slettet)

Ligninger er vigtige at kunne løse, så jeg vil allervenligst foreslå dig, at læse op på emnet.
Der er mange steder, du kan læse om det, fx på nettet (søg evt. på "Fri Viden").
Noget smart med ligninger er, at du selv kan kontrollere dit facit: Sæt svaret ind i den oprindelige ligning.

Nå, men til din opgave i reduktioner:

a) Hvis nu der stod bananer i stedet for x, så ville du have 2 bananer + 5 bananer. Hvor mange har du så?

Opgaverne går ud på at samle led af samme slags: Alle dem med x i en bunke, alle dem med a i en anden, dem med "bananer" i en tredje ... ok, jeg tror, du har forstået ... og tal alene i sin egen bunke.

NB: Mellem tallet og x står der et usynligt gangetegn.

Prøv at vise, hvad du gør; så er der sikkert nogle flinke mennesker her, som vil hjælpe dig videre.


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. marts 2014 af hesch (Slettet)

a)   2x + 5x =  ? ?

     2 kroner + 5 kroner = ? ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. marts 2014 af mathon

a)
           2x + 5x = (2 + 5)x = ?

b)
           x + x + x = 1x + 1x + 1x = (1 + 1 + 1)x = ?


Svar #7
13. marts 2014 af Freja2110 (Slettet)

Jeg ved godt dem der. De er nemmer. 

Det er dem der er længere nede 


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. marts 2014 af mathon

d)
       (4x + 5) - (2x - 3)  =  4x + 5 - 2x + 3  =  4x - 2x + 5 + 3  = (4 - 2)x + (5 + 3) ?


Skriv et svar til: Sjove ligninger til dem er god til det. Hjælp hurtigt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.