Matematik

Ligning med minus parantes

14. marts 2014 af Marcusol (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har lidt svært ved at holde styr på minus når jeg ophæver en parantes.

6+3(5x - 10) = -4(-3x + 9)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2014 af mathon

                   6   +   3(5x - 10)    =   -4(-3x + 9)

                   6   +   (15x - 30)    =   (12x - 36)                plus-parenteser hæves uden videre

                   6   +   15x - 30    =   12x - 36 …

                  


Skriv et svar til: Ligning med minus parantes

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.