Matematik

Den afledede af brøk..

26. november 2005 af viggojensens (Slettet)
Hvad er f(x)=(3x^2)-1/x^3 differentieret?..
Jeg får den selv til (3x^4)+3x^2/(x^3)^2
Men er ret sikker på at det ikke er rigtigt..

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2005 af Epsilon (Slettet)

Mener du mon reelt funktionen

f(x) = (3x^2 - 1)/x^3 ?

I så fald skal du være mere omhyggelig med at opskrive i henhold til regnearternes hierarki; division har højere præcedens end subtraktion, og parenteserne er derfor nødvendige; ellers står der

3x^2 - 1/x^3 = (3x^5 - 1)/x^3,

som er et ganske andet udtryk.

//Epsilon

Svar #2
26. november 2005 af viggojensens (Slettet)

jaah.. jeg mener nok

f(x) = 3x^2 - 1/x^3

tak

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. november 2005 af Waterhouse (Slettet)

Den tager du bare led for led. 3x^2 burde du vide hvordan man differentierer, -1/x^3 kan du f.eks. omskrive til -x^-3, og så ordne den med (x^-n)'=-nx^(-n-1)

Svar #4
26. november 2005 af viggojensens (Slettet)

ok... så er det ikke det jeg mener... så er det:

f(x) = ((3x^2) - 1)/x^3

Brugbart svar (0)

Svar #5
26. november 2005 af Epsilon (Slettet)

#4:
Det var jo netop, hvad bemærkningen i #1 gik på.

Benyt "brøkreglen".

//Epsilon

Skriv et svar til: Den afledede af brøk..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.