Matematik

Andengradsligning uden c

15. marts 2014 af asdfghjks (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej! 

Jeg har to ligninger, som jeg slet ikke kan få til at give mening. Jeg har regnet dem ud i hånden - fået to løsninger til x - men de passer bare ikke med de løsninger jeg får når jeg regner dem ud med lommeregner/Maple. 

1. x(2x-9) = 0 

2x2 - 9x = 0 

d = (-9)2 - 4 · 2 · 0 = 81 

x = 9 +- kvdr(81) / 4 = 9/2 og 0 (på Maple giver ligningen 9 og 0). 

_______________________________________________________

2. x2+3x=--x2+10x

2x2 - 7x = 0 

d = (-7)2 - 4 · 2 · 0 = 49 

x = 7 +- kvdr(49) / 4 = 7/2 og 0 (på Maple giver ligningen 0 og 13/2)

- Er der nogle der kan finde mine fejl?  


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt nulreglen efter at ligningen er faltoriseret:

1. x·(2x-9) = 0 , giver

x = 0 ∨ 2x-9 = 0 , dvs

x = 0 ∨ x = 9/2 .

------------------------------------------------------------------

2. x2 + 3x = -x2 + 10x , alt samles på venstre side

2x2 -7x = 0 , ligningen faktoriseres

x·(2x-7) = 0 , og nulreglen benyttes

x = 0 ∨ x = 7/2

Det ser ud til at du har regnet rigtigt.


Skriv et svar til: Andengradsligning uden c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.