Matematik

eksponentiel funktion

15. marts 2014 af HFNU (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nogle der kan fortælle mig hvad det her betyder:

En funktion har begyndelsesværdien 210 og vokser med 3,7% ved en x-tilvækst på 1?

Opskriv en regneforskrift for funktionen? hvordan


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2014 af mathon

                                   \large f(0+1) = 210\cdot 1,037

generelt:
                                   \large f(x) = 210\cdot 1,037^x


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

I forskriften f(x) = b · ax , er b begyndelsesværdien, og a = 1 + 0,037 . Repeter afsnittet om eksponentielle funktioner.


Svar #3
15. marts 2014 af HFNU (Slettet)

Ok jeg forstår godt det du skriver som svar der...:) tak, det eneste jeg stadig ikke helt forstår er hvad betyder det at det vokser med 3,7 ved en en x tilvækst på 1?


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. marts 2014 af mathon

                        når x øges med 1 øges f(x) med 3,7%

                        f(x+1) = f(x)\cdot 1,037


Svar #5
15. marts 2014 af HFNU (Slettet)

Ok det tror jeg godt jeg forstår ....Mange tak:)


Skriv et svar til: eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.