Matematik

bestemme fremskrivningsfaktoreren

15. marts 2014 af HFNU (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan kan man ud fra de her to punkter bestemme fremskrivningsfaktoreren:

(23,245) og (123,1459)

Jeg har prøvet at sætte det ind i den her formel a= x2-x1 kvadratroden y2: y1.

Jeg kommer desværre ikke frem til det rigtige resultat. 

Hvordan skal man regne det ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2014 af mathon

                                       \large \large\frac{y_2}{y_1} = a^{x_2-x_1}

                                       \large \large\ a= \left ( \frac{y_2}{y_1} \right )^{\frac{1}{x_2-x_1}}

                                       \large \large\ a= \left ( \frac{1459}{245} \right )^{\frac{1}{123-23}}


Svar #2
15. marts 2014 af HFNU (Slettet)

formlen står ikke på den måde i min bog....så det giver ikke lige helt mening for mig desværre:(hvorfor du skriver det på den måde


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. marts 2014 af mathon

                       \large a = \sqrt[123-23]{\frac{1459}{245}} = \sqrt[100]{\frac{1459}{245}}


Svar #4
15. marts 2014 af HFNU (Slettet)

Formlen siger jo x2-x1 roden af y2 divideret med y1.

245-23roden 1459: 123??.

Det er sådan formlen står


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. marts 2014 af mathon

så du får

                                  \large \large a = \sqrt[100]{\frac{1459}{245}} = 1,018


Svar #6
15. marts 2014 af HFNU (Slettet)

Nej jeg siger  x2; 245-23x1 roden af 1459 delt med 123- men får ikke et rigtigt resultat.

Kan simpelthen ikke forstå hvordan man kan sige 100 roden , 1459 delt med 245?


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. marts 2014 af khol (Slettet)

http://www.regneregler.dk/eksponentiel_funktion.jsp


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Du roder rundt i betegnelserne. Man skal uddrage den 100. rod af (1459/245). Indsæt i formlen

      a=\sqrt[x_{2}-x_{1}]{\frac{y_{2}}{y_{1}}}

Her er x2-x1 = 123-23 = 100 , og y2/y1 = 1459/245


Svar #9
15. marts 2014 af HFNU (Slettet)

Ja men det er fordi jeg ved ikke hvordan man skal starte med at navngive, altså om man altid skal gøre det på dne måde skriver der eller det er forskelligt i de forskellige funktioner:(


Brugbart svar (0)

Svar #10
15. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#9

Udtrykket i #8 gælder for en eksponentiel funktion.


Svar #11
15. marts 2014 af HFNU (Slettet)

ok prøver at huske de her regler nu...Mange tak for alle svarerne:).


Brugbart svar (0)

Svar #12
15. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#11

Det er helt sikkert præsenteret og gennemgået i din bog.


Svar #13
15. marts 2014 af HFNU (Slettet)

ja men jeg forstår ikke altid hvordan jeg skal navngive...bliver lidt hurtig forvirret.

Når man skal finde kontanten b ved jeg også at man garanteret skal bruge b formlen

b= y1: a^x1 Men det kan jeg heller ikke få til at passe med det resultat vi har fået opgivet


Svar #14
15. marts 2014 af HFNU (Slettet)

punkterne er 3,7 og 19,10.

Jeg ved at det skal give 6,5...

er 3,7 ikke x1 her?? og 19,10 er y1??


Brugbart svar (0)

Svar #15
15. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#14

Drejer det sig om en ny opgave? Jeg har ingen anelse om, hvad der er givet i opgaven.


Svar #16
15. marts 2014 af HFNU (Slettet)

Ok ... Opgaveformuleringen lyder på: En eksponentiel funktion er bestemt de forskriften y=b•a^x . Bestem konstanten b når funktionens graf går gennem punkterne (3,7)og (19,10) . Jeg tænkte at man her nok skal bruge formlen b= y1/a^ x1 men kan ikke få resultatet til at passe med facit igen:(

Brugbart svar (0)

Svar #17
15. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#16

Hvert af de to punkter (3 , 7) og (19 , 10) er jo et talsæt (x , y) med en x- og en y-værdi.

Så er, for eksempel x1 = 3, og y1 = 7.


Svar #18
15. marts 2014 af HFNU (Slettet)

Ja men i den Formel skal man jo ikke bruge y2 og x2 hvad skal man så med 19,10??

Brugbart svar (0)

Svar #19
15. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#18

Det punkt har man vel skullet benytte for at finde a ?


Svar #20
15. marts 2014 af HFNU (Slettet)

Nå ok ... Men kan stadig ikke få det til at passe med at det skal give 6,5 ... Har lige prøvet igen.

Forrige 1 2 Næste

Der er 28 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.