Fysik

Ladning

16. marts 2014 af mp12 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg sidder med en opgave der lyder således: Et batteri på 9,0 volt, får en 12 watts pære til at lyse i en halv time. 

Også skal jeg beregne strømstyrken, og det gøres jo vha. formlen I= \frac{q}{\Delta t}

Men det der skal stå ved q's plads forvirrer mig en smule, skal det være i coulomb, eller skal man bare skrive 12 W eller 9 volt?? 

Håber at der er en der vil svare hurtigt :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. marts 2014 af Hansijensen (Slettet)

Q er ladningen og måles i coulomb.


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at effekten er

P = U*I

Man kender P og U

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. marts 2014 af mathon

…og det gøres jo - som anvist i #2
vha. formlen

                                           \normal I = \frac{P}{U}


Skriv et svar til: Ladning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.