Matematik

Omskriv til potens

16. marts 2014 af SamX (Slettet) - Niveau: C-niveau

skal skrive følgende om til potens 

A) 5*5* 53 
     __________
     53 *5

Jeg får det til 5⋅5^2⋅5^3)/(5^3⋅5) = Svar: 5^2 er det rigtigt?
    


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. marts 2014 af mathon

          \large\ 5^{1+2+3-3-1} = 5^{2}


Svar #2
16. marts 2014 af SamX (Slettet)

Jeg skal også skrive den her til potens

(3* 3) -3   Jeg får det til (3^2⋅3)^(-3) = Svar: 3

Er det rigtigt?


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. marts 2014 af mathon

                  \left ( 3^2\cdot 3 \right )^{-3} = \left ( 3^{2+1} \right )^{-3} = \left ( 3^{3} \right )^{-3} = 3^{3\cdot (-3)}=3^{-9}

eller
                  \left ( 3^2\cdot 3 \right )^{-3} =\left ( 3^2 \right )^{-3}\cdot 3^{-3} = 3^{2\cdot (-3)}\cdot 3^{-3} = 3^{-6}\cdot 3^{-3} = 3^{-6+(-3)} = 3^{-9}


Svar #4
16. marts 2014 af SamX (Slettet)

2* 33 *113 - Hvad med denne? er totally stuck lige nu?


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. marts 2014 af mathon

                  2^3\cdot 3^3\cdot 11^3 = \left ( 2\cdot 3\cdot 11 \right )^3 = 66^{3}


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. marts 2014 af 123434 (Slettet)

(53*5)=53+1=54=625

(5*52)=51+2=53=125

(125*53)/(625)=6625/625=10,6


Skriv et svar til: Omskriv til potens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.