Matematik

Vektor: ligning for kugle ud fra centrum og tangentplan

16. marts 2014 af idalarsen95 (Slettet) - Niveau: A-niveau

En figur viser et koordinatsystem i rummet der indeholder en trekant ABC med koordinaterne A(2,0,0) B(0,6,0) og C(0,0,4)

a) Bestem ligningen for den plan (alfa) som indeholder trekant ABC.

Jeg får ligningen til 6*x + 2*y + 3*z - 12=0

En linje l er bestemt ved parameterfremstillingen

(x,y,z)=(1,0,0)+t(1,-1,2)    t E R     

b) bestem vinklen mellem l og (alfa)

Jeg får vinklen til 35,7 

c) Bestem ligningen for den kugle som har centrum i O(0,0,0) og (alfa) som tangentplan

Her ved jeg slet ikke hvad jeg skal, og vil derfor gerne have hjælp!

På forhånd tak 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. marts 2014 af mathon

             radius
                             r = \frac{\left |6\cdot 0+2\cdot 0+3\cdot 0-12 \right |}{\sqrt{6^2+2^2+3^2}}


Svar #2
16. marts 2014 af idalarsen95 (Slettet)

så bliver r= -1,5

Vil ligningen så være: 

(x-0)2+(y-0)2+(z-0)2=√-1.5  ? 


Svar #3
16. marts 2014 af idalarsen95 (Slettet)

Dette skulle stå sådan her:

(x-0)2+(y-0)2+(z-0)2=-1.52

er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Radius er ikke negativ. Radius er som givet i #1, hvilket udregnes til

        r = 12 / √(36+4+9) = 12/7 .

Kuglens ligning er så

        x2 + y2 + z2 = (12/7)2


Svar #5
16. marts 2014 af idalarsen95 (Slettet)

der står jo r = - 12 / √(36+4+9)??


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Nej. Der står

r = |6·0 + 2·0 + 3·0 - 12| / √(62 + 22 + 32) = |-12| / √49 = 12/7


Skriv et svar til: Vektor: ligning for kugle ud fra centrum og tangentplan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.