Matematik

Beregning af rentesats

17. marts 2014 af Sorenhjorth (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hejsa :)

Nogen der kan hjælpe med denne opgave?

I løbet af et år er saldoen på en bankkonto steget fra 1000kr til 1040kr.
Hvor stor er rentesatsen?

Hvordan finder jeg ud af det? :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Beregn renten og sæt det i forhold til den oprindelige saldo.


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. marts 2014 af mathon

                  1+r = \frac{1040}{1000} = 1,040

                   r = 0,04 = 4\%


Svar #3
17. marts 2014 af Sorenhjorth (Slettet)

  Tak for hjælpen :-)


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. marts 2014 af 123434 (Slettet)

1040=1000*(1+r)

1040/1000=(1+r)

1,04=1+r

1,04-1=r

r=0,04%=4%


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det er jo allerede vist i #2.


Skriv et svar til: Beregning af rentesats

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.