Matematik

Forskriften for f

17. marts 2014 af hero54 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har lidt svært ved denne opgave:

Om funktionen f(x)=b*xa gælder, at f(4,2)=3,1 og f(9,1)=10,3. Bestem en forskrift for f. Hvilken procent øges f med, når x øges med 20%?

Jeg sætter naturligvis stor pris på hjælp :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. marts 2014 af mathon


                      \frac{y_2}{y_1} = \left ( \frac{x_2}{x_1} \right )^a

                       \frac{10,3}{3,1} = \left ( \frac{9,1}{4,2} \right )^a

                       log\left ( \frac{10,3}{3,1} \right )=log\left ( \frac{9,1}{4,2} \right )\cdot a

                       a =\frac{log\left ( \frac{10,3}{3,1} \right )}{log\left ( \frac{9,1}{4,2} \right )}


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. marts 2014 af mathon

                      b =y_1\cdot {x_{1}}^{-a} = 3,1\cdot 4,2^{-a}


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. marts 2014 af mathon

                               1 + r_y = 1,20^a      hvoraf ry beregnes, når a er kendt.


Skriv et svar til: Forskriften for f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.