Matematik

Dåse opgave-er jeg galt på den?

18. marts 2014 af 123434 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Dåser har form som en cylinder. Radier på dåserne er 4,2cm

De bliver leveret i papkasser, der har en bund formet som et rektangel. Papkassen måler 51 cm*34cm

a)  Hvor mange dåser kan der være i et lag i papkassen?

51/4,2,der kan ligge 12 dåser på den ene led

34/4,2,der kan ligge 7 dåser på det andet led

I alt:84

b) Stort er arealet af bunden på papkassen?

A=51cm*34cm=1734cm^2

Tak på forhånd og god aften


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Det er helt galt. Man skal benytte diametrene i den slags regnestykker.

51/(2·4,2) = 6,08

34/(2·4,2) = 4,04

dvs 24 dåser.

Der vil aldrig kunne være plads til flere end (51·34 / (π·4,22) = 31,28 dåser .

Overvej, om en hexagonal pakning giver plads til flere dåser end de 24.


Skriv et svar til: Dåse opgave-er jeg galt på den?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.