Matematik

Differentation af 7 / x

18. marts 2014 af nelarsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg står med opgaven om at differentiere f(x) = 7 / x - men jeg kender ikke reglen man benytter når man skal differentiere denne type funktion. Er der nogen som ligger inde med den?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at

        f(x) = 7/x = 7 · (1/x) = 7·x-1 .

Benyt så den generelle regel

       (xn)' = n·xn-1

med n = -1 .


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. marts 2014 af mathon

måske ved du,
at
                             \large \left ( \frac{1}{x} \right )\: ^{'} = \frac{-1}{x^2}

og dermed
                             \large \left ( \frac{7}{x} \right )\: ^{'} = \frac{-7}{x^2}


Svar #3
18. marts 2014 af nelarsen (Slettet)

Tak drenge


Skriv et svar til: Differentation af 7 / x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.