Kemi

Nedbrydning af et kunstigt sødemiddel:

19. marts 2014 af 922 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Kan jeg få evt. hjælp til løsning af a) i det billede jeg har vedhæftet.

På forhånd tak

I mange sukkerfri produkter er sukker erstattet af aspartam, som er et dipeptid. Stoffets sødeevne varierer med koncentrationen, men typisk søder det omkring 200 gange mere end almindeligt sukker, sucrose. Energiindholdet i aspartam er nogenlunde det samme som i sucrose, 17 kJ/g, men det bidrager ikke meget til lightproduktets energiindhold, da der kun tilsættes ganske lidt aspartam.

M = 294,30 g/mol


I et eksperiment skal nedbrydningen af aspartam undersøges. Der fremstilles 250 mL aspartamopløsning med stofmængdekoncentrationen 1,78· 10-3 M.

a) Beregn massen af aspartam, der skal afvejes.

Vedhæftet fil: 19-03-2014 10-18-01.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. marts 2014 af mathon

         

                                          m = n\cdot M = (V\cdot c)\cdot M


Svar #2
19. marts 2014 af 922 (Slettet)

Hvordan skal jeg benytte denne formel? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. marts 2014 af mathon

                 m = n\cdot M = \left (0,250\: L \right )\cdot \left (1,78\cdot 10^{-3}\: \frac{mol}{L} \right )\cdot \left (294,30\: \frac{g}{mol} \right )


Svar #4
19. marts 2014 af 922 (Slettet)

Tak for der :D


Svar #5
19. marts 2014 af 922 (Slettet)

I forbindelse med undersøgelsen har man brug for en opløsning A, som indeholder citrat, C6H5O7^(3-). Opløsningens temperatur er 25 C, og stofmængdekoncentrationen af citrat er 0,200 M. Citrat optræder som en monohydron base med pKb = 7,60 ved 25 C.


b) Beregn pH i opløsning A.

Hvilken formel skal bruges her.. det er et under spørgsmål til den samme opgave.


Skriv et svar til: Nedbrydning af et kunstigt sødemiddel:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.