Fysik

kinetisk energi

20. marts 2014 af kasper28 (Slettet) - Niveau: B-niveau

her kommer lige endnu et spørgsmål fra mig i min repetition.. :)

7.       En cyklist - vægten inkl. cykel er 80 kg - cykler med 15 km/t hen ad en vej.
Hvordan vil du bestemme cyklistens kinetiske energi (i Joule)

Cyklisten bremser op og stopper efter 3 meter.
Prøv at forklare, hvordan du kan bruge denne oplysning til at finde gnidningskraften under opbremsningen.

.den første er jeg helt med på at det bare er Ekin= mv^2, men hvordan med det sidste spørgsmål?


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. marts 2014 af mathon

                               \large E_{kin} = \frac{1}{2}\cdot m\cdot v^2

v = (25/6) m/s


Svar #2
20. marts 2014 af kasper28 (Slettet)

den del af den var jeg med på.. som jeg skrev.. var mere det sidste spørgsmål.. :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. marts 2014 af mathon

                  \large F_{gnid} = m\cdot \left | a_{brems} \right |\; =\; m\cdot \left | \frac{v^2-v{_{o}}^{2}}{2\cdot \Delta s} \right |


Skriv et svar til: kinetisk energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.